Over ons

Het ontstaan van onze passie, stal Ceranno

Door onze grote passie voor dieren en daar onze families al jaren in de melkvee en vlees veesector zitten was de stap om te starten met dexters makkelijk te zetten en zo zijn we deze uitdaging aangegaan.

De dexter koeien kunnen echt als dubbel doelras dienen en daarboven zijn deze koeien onderhoudsvriendelijk en super in omgang , zelfs met kinderen.
Na heel wat speur en zoekwerk mogen we stellen dat we in onze veestapel volledig raszuivere dieren hebben, dit is in België zeer zeldzaam.

Bij het opstarten zijn wij op zoek gegaan naar de echte ras fokdieren in Europa daar dit in België zo goed als onvindbaar was.

Daardoor zijn we eerst in het Noorden van Holland terecht gekomen waar we 2 vaarzen hebben gekocht namelijk: Hettie en Rebus (zie de Afstamming onder onze dexters).

Om ons fokmateriaal nog te verbeteren en verwantschap te vermijden zijn we verder gaan zoeken buiten Nederland en zijn we in lyon terechtgekomen. Hier hebben 3 vaarzen gekocht , namelijk: Dupasdel’aze groseille, Nordens Larc, Nordens Hetre 2 (zie afstamming en foto onder onze dexters) en onze eerste dekstier namelijk: Nordens Hornbeam (zie afstamming en foto onder onze dexters) gekocht.

Om onze dexterstapel nogmaals te optimaliseren zijn we naar Engeland getrokken, het land waar de dexter koe zijn oorsprong vond en kwamen we terecht bij 1 van de best aangeschreven fokkers , namelijk bij kay darnbrook.

Daar hebben we 5 vaarzen gekocht namelijk: Bankend phaea, Palnetree kalliope , Planetree Orthosie, Planetree Harmonia, Planetree Calchas (zie afstamming en foto onder onze dexters) en onze 2 de dekstier namelijk: Planetree satyr (zie afstamming en foto onder onze dexters).

Vanaf toen kunnen wij als fokker 100% zuivere dexters aanbieden. Het is de bedoeling om mooie, 100% zuivere dexters te fokken.

Al onze dexters hebben een ibr3 statuut. Zijn 100% gezond en hebben zowel een Engels als Nederlands stamboek.


Over ons

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x